Modernizacji uległa strefa usługowo-handlowa na pokładach promów (powstała restauracja Pizza & Pasta "Little Italy"), 50 kabin powiększyło swoją powierzchnię, tak aby pomieścić pięcioosobowe rodziny. Zaplecze konferencyjne zyskało na przestrzenności, a otwarte powierzchnie na górnych pokładach są obecnie bardziej dostępne oraz bardziej przyjazne pasażerom „Osloboatów”.
Pearl Seaways, po pobycie w suchym doku w stoczni, rozpoczął serwis już w lutym, natomiast premiera odświeżonego Crown Seawyas odbyła się się 3 kwietnia.
Z pokładów zniknęła "Latitude Cafe", a poprzednie bary: Sky Club i Sky Bar zostały połączone poprzez wspólne zaplecze, przez co zwiększyła się powierzchnia przeznaczona do użytku pasażerów. Na pokładach powstał również nowy obiekt - „Adventure Club”, przeznaczony do rozrywki najmłodszych pasażerów.
Plan przebudowy został poprzedzony badaniami, przeprowadzonymi wśród klientów oraz pracowników, którzy od lat podróżują pomiędzy Dania a Norwegią. Po pół roku intensywnego analizowania i projektowania przystąpiono do działań. Niech Państwo sami ocenią wyniki metamorfozy, zamawiając bilety promowe w PromySkat.
PromySkat
źródło: DFDS Seawyas